Spring naar content

Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken

Meldpunt is jouw startpunt

Met het ‘Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken’ gaat jouw organisatie luisteren naar je publiek. Dat is de eerste stap naar beter begrip voor elkaar.

Eenvoud begint met luisteren 

1 op de 6 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven en rekenen. Deze groep is laaggeletterd. Er gaat veel onnodig mis in de communicatie. En dat levert vaak onnodig ‘gedoe’ op.

Met het Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken gaat jouw organisatie luisteren naar je publiek. Dat is de eerste stap naar beter begrip voor elkaar. Dat is heel leuk.  Maar…het is ook belangrijk. Zeker als je vindt dat je organisatie begrijpelijk moet zijn.

Gelijk aan de slag

Jouw openingsvraag is: Wanneer dacht jij voor het laatst ‘Huh? Wat bedoelt u?’. Met deze simpele vraag kom je erachter wat de klant ervaart in het contact met jouw organisatie. Wat ze vinden van je producten, je dienstverlening of bijvoorbeeld je communicatie.

Dit is een slimme manier van werken. Dit heet actie-leren. Je gaat dus eerst in actie én vervolgens leer je. Zo reageer je beter op je publiek.

Dit filmpje laat zien hoe het werkt.

In de kliko ermee!

We gaan de straat op, staan in het ziekenhuis, of op het stadskantoor. Basis van de campagne zijn de knalgele Huh-Kliko’s. Deze zijn omgebouwd tot Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken. Bij elk Meldpunt staat een team van Huh-Helpers. Dit zijn mensen uit je eigen organisatie. Je gaat echt in gesprek met iedereen. Zo krijg je meer gevoel voor wat mensen te melden hebben over jouw organisatie.

Het contact is leuk én het vraagt ook moed om mee te doen. Je stelt je immers kwetsbaar op. Met de meldingen ga je aan de slag. Zo maak je jouw organisatie een stuk eenvoudiger.

Dat wil ik ook! Dit levert het op.

  • Concreet doen en leren met elkaar, aan de hand van ervaringen van je doelgroep. Dit heet actieleren.
  • Het is een aanpak die zorgt voor meer bewustzijn binnen de organisatie.
  • Je werkt direct aan een hogere klantgerichtheid.
  • Aankleding met opvallend Huh-Actiemateriaal.
  • Dé basis voor aanvullende modules en verdieping binnen het Huh-Actieprogramma.

Meer weten over Huh? Wat bedoelt u?

Doe mee met de gratis inspiratiesessie.

Het meldpunt is de perfecte start

  • Begin met luisteren
  • Noteer de Huh-Momenten
  • Kom in actie

Ga naar de inhoud