Spring naar content

Huh? Wie zijn we?

‘Huh? Wat bedoelt u?’ is een actieprogramma. Om heel Nederland eenvoudig te maken. Ontstaan uit de duizenden gesprekken die we in de afgelopen jaren op straat voerden. Deze bevindingen zijn de basis van onze campagne, trainingen en workshops.

Huh? Wat bedoelt u? is ook een beweging. We staan voor participatie en inclusie voor iedereen. De weg daar naar toe is meer eenvoud.  Sluit je aan, en volg volg ons via Linkedin. Samen maken we Nederland Eenvoudig.

Huh?! meld punt
Hupke 1

Voor wie?

We werken samen met iedereen die echt wil vereenvoudigen. Van ministeries tot de bibliotheek om de hoek. Van academische ziekenhuizen tot gemeenten en buurtpunten.

Iedereen kan Huh? zeggen. Dus iedereen kan meehelpen om Nederland eenvoudig te maken.

Waarom is dat belangrijk?

Als we elkaar beter begrijpen, dan ontstaat er vertrouwen. En kunnen we beter op elkaar bouwen. Alles begint met luisteren naar elkaar. Naar inwoners, je klanten, en gebruikers. Leer van je doelgroep. En van je collega’s. Vergeet wat je denkt, wat je voelt en wat je vindt. Maak contact. Ontdek de echte onbegrijpelijke zaken. Zie wat mensen niet lukt en start daar. Nederland wordt een stuk mooier als het beter te begrijpen is.

De mensen achter Huh?!

Walter van de Calseyde

Walter is Neerlandicus en tekstschrijver. Heeft veel ervaring in het ‘vertalen’ van overheidscommunicatie. Dit soort communicatie is te vaak zender-gestuurd  (‘U dient..’) en gaat te weinig uit van de behoeften en wensen van de ontvangers. Dat kan makkelijker en sneller beter als overheidsdienaren zich eerst zouden afvragen wat die wensen en behoeften van mensen zijn. Of nog beter: dit direct aan hen zouden vragen. En pas dan beginnen met de voor elke communicatie relevante vraag: Wat wil je bereiken bij wie? En vervolgens: hoe doe je dat het best, effectiefst, duidelijkst? Valt allemaal te leren.

Sanne van der Hagen

Sanne van der Hagen

Sanne helpt dienstverleners en burgers om elkaar weer te begrijpen. “Met een liefdevol fanatisme laat ik zien dat iedereen mee kan doen en ertoe doet. Door op een inclusieve manier te organiseren en te trainen bouw ik een stevige brug tussen partijen die elkaar van nature minder goed verstaan. Zo draag ik zorg voor echte betrokkenheid van iedere stakeholder in elk project. Sanne is de initiatiefnemer en motor achter het mooie netwerk Begrijpelijke communicatie. En ambassadeur van Huh?

Huh? Supporter Elly helpt iedereen om eenvoudiger te communiceren

Elly

Elly is het geweten van Huh? Als Elly Huh? denkt, dan zegt ze het ook. Altijd en overal. Zonder Elly was er geen Huh-Programma.

Anita_Ossewaarde posteert met een Huh? map, ze kijkt je over haar leesbril aan…

Anita Ossewaarde

Anita is Huh-Supporter van het eerste uur. Taalambassadeur en bestuurslid van Stichting ABC, en regelmatig actief voor Stichting Lezen en Schrijven

Sjef

Sjef Kuijsters

Begint eer ge bezint. Sjef is expert op het gebied van actieleren. Kreeg inmiddels honderden bedrijven en duizenden inwoners in beweging met het Huh-actieprogramma. Is mede inititaiefnemer én directeur Huh?. Spreker en activist om heel Nederland eenvoudig te krijgen. Doet dat vanuit zijn bestuurskundige achtergrond.

Jeroen Tebbe

Jeroen Tebbe

Jeroen, zegt sinds zijn geboorte Huh? bij alles wat hij niet begrijpt.  Alles kan je eenvoudig maken. Werkte jarenlang in de reclame wereld, als tekstschrijver en creatief strateeg. Is mede-initiatiefnemer van het actie programma Huh? Wat bedoelt u. Kan heel goed uitleggen waarom elke organisatie begrijpelijk moet zijn. Zo moeilijk is dat niet. Toch?

Bas Tebbe

Bas Tebbe

Bas met een achtergrond in innovatie en creativiteit helpt hij organisaties om Huh? te zeggen. Hij heeft een toolbox vol met goede ideeën om iedereen te betrekken bij eenvoud maken.

Ga naar de inhoud