Spring naar content

Jolanda vindt iets van de vaccinbrief

Communicatie over Corona Huh?

De vaccinatiebrief met zeven kantjes. Er was één Huh-Moment van taalambassadeur Jolanda nodig, om de brief weer kort en helder te krijgen.

Beeld uit de vlog van Jolanda, ze laat de zeven kantjes zien.

Dit gebeurt er als Jolanda de corona Vaccin brief ontvangt.

April 2021, het Corona-virus houdt heel Nedeland nog in haar greep. Dat geldt zeker voor Taalambassadeur Jolanda. In het begin van de Corona periode belandde zij al voor twee weken op het IC. De schrik zit er goed in. En zonder Vaccin durft Jolanda het huis niet meer uit. De vaccin uitnodiging is dus extreem belangrijk voor haar. En elke dag kijkt ze reikhalzend uit naar de brief… en dan… eindelijk op een vroege dinsdag morgen kleppert de bus… De brief.

De brief wordt direct geopend. En Jolanda gelooft haar ogen niet. Niet 1 of 2 kantjes, maar een brief met 7 kantjes met kleine lettertjes. Voor mensen die laaggeletterd zijn, of minder vaardig in lezen, zoals Jolanda is dit een compleet raadsel. Wie kan dit lezen? Jolanda  maakt een vlog over haar ervaring.

Via haar netwerk van Taalambassadeurs, Stchiting ABC en Huh? Wat bedoelt u verspreidt het filmpje zich snel. HuhTV stuurt het richting Den Haag. Het belant op het bureau bij diverse redacties. En als de vlog ook aandacht krijgt in de Volkskrant zijn alle remmen los.

Jolanda wordt perssonlijk uitgenodigd door het Ministerie. De brief ging direct van tafel. En de makers vonden een functie elders.

Conclusie: Betrek de doelgroep eerder als je een belangrijke boodschap hebt. Dat scheelt echt alles. En Jolanda helpt je graag mee.

 

 

 

 

Meer weten over Huh? Wat bedoelt u?

Doe mee met de gratis inspiratiesessie.

Quote

‘Je kan alleen begrijpelijk communiceren als je kijkt vanuit het perspectief van de ander.’ Renate Verloop in Direct Duidelijk Tour

Ga naar de inhoud