Spring naar content

Wij maken van jou een eenvoud expert

Huh? helpt je op weg. In dit handige boekje vind je vijf slimme oefeningen, waarmee je meteen aan de slag kan als eenvoud expert.

Boekje met vijf slimme Huh? oefeningen. Wij maken van jou een eenvoud expert.

Huh? Supporter Elly helpt iedereen om eenvoudiger te communiceren

Wij maken van jou een eenvoud expert!

Huh? Supporter Elly helpt iedereen om eenvoudiger te communiceren

Elly weet dat jij het ook eenvoudiger kan communiceren! Alvast bedankt!

Het boekje bevat vijf oefeningen. Je kan hier direct mee aan de slag. Hieronder een korte beschrijving van de oefeningen.

  1. Je mag Huh? zeggen. Met deze oefening wil je dat mensen Huh? tegen je gaan zeggem. Want als mensen zeggen dat ze iets niet begrijpen, dan kunnen we er iets aan doen. Het is dus heel belangrijk.
  2. Toets jezelf in een gesprek. Durf je in de spiegel te kijken? Je kan niet aan iemands neus zien of jij bent begrepen. Wat voor jou simpel is, kan voor een ander onbegrijpelijk zijn. Mensen hebben ook tijd nodig om informatie te verwerken. En dat kost meer tijd als er sprake is van bijvoorbeeld stress, onrust, afleiding etc..
  3. Hulp met teksten.Teksten zijn vaak onbegrijpelijk. Het is moeilijk om eenvoudig te schrijven. Teksten worden eenvoudiger als je ze bespreekt met je collega of met een klant. In deze oefening ga je aan de slag met de gespreksleidraad die je daarbij kan helpen.
  4. Onbegrijpelijke zaken. Ga bewuster om met onbegrijpelijke zaken (Huh-Momenten) in je organisatie, denk hierbij aan bijvoorbeeld onbegrijpelijke begrippen en vakjargon. Daar heeft iedereen voordeel van. Want onbegrip dat blijft bestaan leidt tot onnodig gedoe en stress.
  5. Help bij een Huh? Huh?-Momenten zie je echt overal als je er op gaat letten. Iedereen heeft ze. Er zijn ook vrij grote groepen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Zij missen de basisvaardigheden om helemaal mee te kunnen doen. Soms is dat niet erg. Maar het kan ook heel vervelend zijn. Je kan mensen echt helpen als je het durft te benoemen en te bespreken.

Vraag het boekje aan via het aanvraagformulier.

Vraag het aan

Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eenvoud is beter dan twee fout

Ga naar de inhoud